7000 e Mesaj Atamıyorum

Vodafone kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı problemlerden biri de 7000 e mesaj atamıyorum sorunudur. Vodafone Yanımda uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcılar, şifre için 7000’e SMS göndermek zorunda. 4 haneli numaralara kısa mesaj gönderemiyorsanız, aşağıda göstermiş olduğumuz yöntemi uygulayarak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

Vodafone 7000 Mesaj Gitmiyor Sorunu Çözümü

7000 e mesaj atamıyorum sorununun pek çok nedeni olabilir. Öncelikle kontrol etmeniz gereken yer, SMS limitidir. SMS kotanız dolduysa 7000’de dahil olmak üzere hiçbir numaraya mesaj gönderemezsiniz. SMS paketinizin olduğundan emin olduktan sonra aşağıdaki noktaları da kontrol ederek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Yönlendirme Varsa İptal Edin

Bu sorunla karşılaşan kullanıcıların bazılarında yönlendirme oluyor. Telefonunuzdaki yönlendirmeyi iptal etmek için arama kısmına gelip,

  • ##002#

Kodunu arattıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatın. Bu aşamadan sonra tüm yönlendirmeler iptal edilmiş olacaktır.

SMS Kotanızı Kontrol Edin

Özellikle eski tip ve düşük hafızalı telefonlarda sıklıkla karşılaşılan problemlerden biri de budur. Hafızanız dolduğu için gelen ve giden SMS’lerde problemler yaşayabilirsiniz. Telefonunuzun hafızasını kontrol ettikten sonra depolama alanını boşaltıp tekrar deneyebilirsiniz.

7000 Numarası Engellenmiş Olabilir

7000’e SMS göndermeyi yanlışlıkla da olsa engellemiş olabilirsiniz. 7000’e SMS gönderirken ücretlendirme yapılacağı yönünde bir uyarı ekranıyla karşılaşırsınız. Bu uyarı ekranında “İzin verme” seçeneğine tıklarsanız o numarayı da engellemiş olursunuz. 7000’i engellediyseniz bu engeli kaldırarak tekrar deneyiniz.

YouTube video

7000 Mesaj Gitmiyor Sorunu

Bazı durumlarda yukarıda vermiş olduğumuz yöntemler uygulanmasına rağmen 7000 e mesaj atamıyorum sorunu devam edebilir. Çok nadirde olsa bu sorun devam eder. Bu sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırmak için aşağıdaki uygulamaları deneyin.

Farklı cihazda ve numarada deneyin: Bazen sistemsel problemlerden dolayı SMS gitmeyebilir. Eğer farklı cihaz ve numaradan da mesaj gönderemiyorsanız büyük olasılıkla hatlarda problem vardır. Vodafone’a bildirimde bulunarak bu problemi bildirebilirsiniz.

Sim kartınızı farklı cihaza takın: Telefonunuzda problem olabilir. Bu yüzden sim kartınızı farklı bir cihaza takarak 7000’e SMS göndermeyi deneyin.

Müşteri hizmetlerine bağlanın: Tüm bunlara karşın 7000 e mesaj atamıyorum sorununu yaşıyorsanız bu durumu Vodafone müşteri hizmetlerine (542) bildirin.

Yorum yapın